Kiinteistöomaisuuden hoidon johtaminen osaksi liikekiinteistöjen isännöintiä

Liikekiinteistöjen isännöinti on kehittynyt yhä enemmän kiinteistöjohtamisen suuntaan: omistaja omistaa ja isännöitsijä asiantuntijoineen hoitaa kaiken muun. Yritysten omien resurssien sitominen kiinteistöjohtamiseen ei ole kannattavaa. Isännöintialaankin vaikuttava tietotekniikan kehittymisen mukana mm huolto- ja tekniikkapuoli elävät murrosta. Kehityksessä mukana oleminen vaatii isännöinniltä usean eri alan asiantuntemusta. Uusimpana alana on jatkuvasti kehittyvä tietotekniikka ja sen tuomat uudet mahdollisuudet.

Toimistomme on vuosikymmeninen kokemuksella isännöinyt säätiöiden ja yhdistysten kiinteistöjä, joissa on aina toiminut liikejohtamisen periaate. Henkilökuntamme koostuu usean eri alan asiantuntijasta, joilla on vuosien kokemus isännöintialasta ja asiakkaistamme. Laaja pitkällä yhteistyöllä testattu yhteistyökumppaniemme verkosto kattaa kaikki isännöintiin liittyvät osa-alueet jota kiinteistöjen kaikkien osa-alueiden hyvin hoidettu viimeistely vaatii.

Säätiöissä isännöinninvastuu kulkee vuokralaisesta omistajalle

Estlanderin isännöitävinä olevista kiinteistöistä kolmannes on säätiöiden tai yhdistysten omistuksessa olevia vuokra-asuntoja ja -kiinteistöjä. Vaikka säätiöillä on yleensä aatteellinen sisältö kiinteistöjen omistukseen tai käyttötarkoitukseen, on kiinteistöille asetettu tuottotavoite, josta isännöitsijä on tulosvastuussa.

Kiinteistöille on myös laadittava ja toteutettava pitkän tähtäimen kunnostus ja korjausohjelma, joka pitkällä tähtäimellä säästää kiinteistön kuluja samoin kun yhtiössä asuva ja toimiva talomies. Isännöimissämme kiinteistöissä noin kolmasosassa asuu talomies.