Alkuvuodet

Kaikki alkoi kun Robert Estlander toimi prokuristina Etelä-Suomen pankissa sekä asuintalonsa isännöitsijänä 1927 hän ymmärsi tehostaa vuokran ja yhtiövastikkeen maksamisen avaamalla taloyhtiöille pankkitilit. Ajatus oli alalle mullistava ja helpotti isännöitsijän tehtäviä huomattavasti, koska aikaisemmin asukkaat maksoivat suoraan isännöitsijälle kerran kuukaudessa käteisellä.

Isännöitsijätoimiston perustaminen

Isännöitsijätoimisto Estlander on perustettu 1930 ja aluksi toimisto hoiti neljää taloyhtiötä. Toiminta kuitenkin laajentui nopeasti ja kymmenessä vuodessa taloja oli hoidettavana jo 39 kappaletta.

Toiminta alkoi varsinaisesti sivutoimena, mutta vuodesta 1932 alkoi yhteistyö monen rakennusmestarin kanssa kun Helsingissä Töölön kaupunginosan rakennuttaminen alkoi. Toimiston perustaja Robert Estlander pyydettiin huolehtimaan rakentamisen aikaisesta taloudenpidosta sekä lainoista. Osa taloyhtiöstä valitsi Robert Estlanderin isännöitsijäksi valmistumisensa jälkeen. Taloyhtiöiden seuraaminen piirustuspöydältä valmiiksi rakennukseksi antoi Robertille teknistä ja taloudellista kokemusta josta oli hyötyä kun varsinaisena isännöitsijänä piti ottaa kantaa korjausrakentamiseen tulevaisuudessa.

Toiminta laajenee

Parhaimmillaan 1960 luvun lopulla kiinteistöjä oli hoidettavana yli 100 kappaletta. Suurin osa hoidossa olevista kiinteistöistä sijaitsi kuitenkin muutaman kilometrin säteellä toimistosta joka oli Keskuskadulla.

Nykyaikaa

Toimisto sijaitsi aluksi eri osoitteissa mutta vuosien 1936-1986 välillä toimisto sijaitsi Keskuskadulla. Keskuskadulta toimisto muutti Annankadulle vuonna 1986 Kiinteistö Oy Anna-Kalevan tiloihin. Toimisto muutti nykyiseen osoitteeseen Annankatu 25 vuonna 2008 Kiinteistö Oy Hopeatalon tiloihin.

Isännöitsijätoimisto siirtyi isältä pojalle ja nyt on kolmas sukupolvi menossa. Vuonna 1993 Kb Estlander & Co muuttui Oy Estlander & Co. Ab:ksi nykyisen toimitusjohtajan Peter Estlanderin ottaessa vetovastuun.